Friday, October 1, 2010

aku nak kerja... sape nak tulun???

Assalamualaikum shume :)


HEADER BARU YE (^_^) ok?
sebenarnye da seminggu kowt aku duduk umah ni. setelah final exam ak udah melabuhkan tirainye. kebosanan memuncak doe. aduh. x thu nak buat ape. and aku ade plan nak keje la tyme cuti ni kan. ak pun cakap kat mak ak yg berdialog "ma,cari keje satu. ape2 pun boleh." mak ak ngn rela hati nye tanye la setiap kedai yg die pegi beli2 an. "ade keje kosong x,anak saya nak keje ni dlm 3weeks" and ngn yakin nye,pekerja tu jawab. "kejap sangat la makcik,kalau 1month blh lg". erm. mak ak pun redha je la. (ni mak ak cite ye). ak pun da xthu nak cari kat mane lg keje ni. at last mak ak cakap "ko jage adik je la kat umah,ma kasi gaji" lam hati ak berkata "ala ma,ak ikhlas la lau jge adik tu,xyah kasi upah2 nye" so. konklusi nye d cni. AKU MASIH MENCARI KEJE. 



ak ade terpkir nak keje online. tp blh percayakah ngn keje ONLINE? arrgghh... ntah la. nty ak nak p usha2 lg blog2 @ laman web yg menyediakan keje online ni. arap2 ade la kan. aku da tahap gabang bosan duk umah ni. setakat ngn intenet,ak xpuas. huhuhu~ (tiada unsur lucah d cni ye). 



ha. hari tu an,ak da lupe bila tarikh nye. kawan aku call,dye tnye aku "weh fat, ko nak jual one drop perfume x?, ak nak cari duit lebih ini" katanya ngn nada yg menggoda. hahaha. ak pun menjawab "nak la weh,ak mmg nak sejak dari dulu kala lg" dlu pun ak ade menyuarakan yg ak nak p jual one drop perfume tu. tapi x kesampaian plak. coz duit yg mak ak suh wat modal. aku p beli barang lain. hahaha... tu la akibatnye.



 tp kali ni aku nekad,aku nak jadi BISNESWOMAN. coz nabi bersabda an: 9 per 10 rezeki adalan daripada perniagaan. so. mmg cita2 aku la nak jadi bisneswoman ni. tp xthu la bile akan tercapai. ntah boleh ntah x. tapi aku x putus harapan lg skunk. coz ak masih muda an. huhu~ 2 la cite nye. so sape2 perlukan khidmat aku. contact la ak ye. aku ikhlas berkeje untuk agama bangsa dan negara tau.


6 comments:

Azmi said...

kau jadik bibik aku nak??
hahaa...

shininghepiness=) said...

salam dear, dr u buat one drop perfume, bek u buat perfume paradise...lg best oooo...sbb my fwenz wat perfume paradise...botol die pon besar...thn lama...i pon beli kt die utk guna sendiri...mmg best bau die...huhu...cdgn sbb i xwat ni my fwenz yg buat=)
http://www.couplezinblacxx.blogspot.com/

lan_ax said...

1stly nk ckp, teruskn usaha untuk berniaga.. i cter sket psl diri i.. sbnarnya i ni muda lg n xde pendidikan yg tggi.. tp smpai terlampau minat sgt berniaga, mcm2 jenis meniaga i dah try.. on9, runcit, consultant, agen, n mcm2 lg.. tp percaya la.. bole berjaya kalau kita tekun n x mudah putus asa.. kreatif pn penting gk.. smpai skrg ni, i dpt income tiap2 bln mcm org ada diploma tapi i ni penganggur sepenuh masa.. tiap2 hari bangun tdo lmbat n on9.. duit masuk jer dlm akaun..

ciput azny said...

nak keje ke fat?
suruh lemas bilik pon RAJIN!hahahaha

Anonymous said...

jd baby sitter suda la cik fathiah...

LuVidA^^ said...

kite pon ngah carik keje