Saturday, September 12, 2015

Cara menaikkan pelanggan dan buatkan anda lain

Assalamualaikum semua

Kabare ?
Alhamdullilah, moga sihat sihat sentiasa dan berada dibawah lindunganNya

Dewasa ini, cewah perkataan takleh blah

Sedia kita maklum kan, sekarang ni dunia tanpa sempadan

Internet 24/7

Kedai online timbul macam cendawan

Income sampingan senang nak cari, tapi nak stay tu yang payah sikit. Tapi kene berusaha. Usaha tangga kejayaan kan :)

SO HOW TO MAKE YOUR OWN BRAND VIBRANT ?

Mestilah kene ada nice packaging

Nice printing for your pricetag

Nak senang cerita, try refer IG ni

Instagram : designbysalam

haaa. ni la page depa
Mostly printing based


  • Label baju atau shawl
  • Kotak kosmetik
  • Paperbag
  • Ribbon printed 
  • Wrapping shawl
  • Hangtag or pricetag
  • Business CArd
  • String garment
  • Design servis
  • etc
Jemput la usha. Diorang based di Taman Cheras Jaya Balakong Selangor :)

Sekian TQ ^^

Sunday, August 30, 2015

degree done

Assalamualaikum semua :)

Wah tetibe akak rasa nak buka blog. Tebal sangat habuk ni. Setebal duit derma 2.6b tau. Ok gurau je. Gurau pun tak boleh. HAHA


Hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan, tahun demi tahun.
Alhamdullillah, akhirnya tamat jua pengajian akak di UIA selama enam tahun, enam tahun ulos.


Beberapa tips daripada akak untuk adik-adik yang havoc :)

1. Pastikan adik-adik score GPA untuk semester yang pertama adalah 3.5 dan ke atas. Penting untuk adik-adik nak bersenang lenang lepas tu. HIHIHIIHI. Untuk yang rajin, teruskan maintain GPA untuk next semester. Tapi pastikan korang study, jangan nak enjoy sangat

2. Pastikan adik-adik join persatuan yang ada dekat Uni korang. Aktif dan cari kenalan. Ya mesti aktif dalam ber networking. Nanti senang. Bila korang dah besar, korang akan tahu

3. Pastikan korang pegi kuliah-kuliah agama. Paling malas pun, pegi la sekali dua dalam sebulan. Lagi bagus kalau korang masuk usrah. Supaya kita berada di landasan yang betul :)


Sekian daripada akak ^^ TAHNIAH DAN SELAMAT BERJAYA

hiasi diri dengan akhlak yang mulia :)