Tuesday, September 21, 2010

tahan sakit @ makan ubat ???

Assalamualaikum :)

aduh. lame ak x update blog ni. maklum la nk 
FINAL exam kowt. da la x bace abes lg ni. tension2.
k la. ak nak ckp sal obat ni. coz kalau kite sakit an.
yg mane u all prefer? makan ubat? or tahan je la sakit?

ubat tahan sakit yg biasa aku dgar
(1) paracetamol
(2) ponstan


...ponstan...
...paracetamol...

hahahaha. 2 jenis je yg ak tahu wes. biar la.
tp ade satu lg,tp lupe r. :) vitvit
lau korang tahu,gtau la aku. boleh aku cube try test :)
coz ak makan la bende2 ni just 4 medicine ya...
biase la pompuan :) 
so,yg mane satu pilihan kamo?

k la ye. aku gune tenet n comp library je ni.
hahahahaha :) terdesak nye pasal. :)
ok doakan kejayaan aku shume :)
salam

3 comments:

akuwanny said...

alop....bru jumpa blog awak..menarik2..gudluck untuk exam nnti k...kalau saya 2 2 saya prefer..kalau rasa kuat skit tahan sakit tu...x mkn la ubat,,kalo macam dah tahap kronik bru makan..(jgn tiru perbuatan ini).. ^__^

aYaz said...

actually,
paracetamol lg elok compared to ponstan..
ponstan kureng sbb makan byk2 boleh rosakkan fungsi hati dan organ laen..
paracetamol pn same,cme efek kureng cket dr ponstan..



(dulu pnh mkn ponstan,tp x mkn dah sbb ramai nasihat mkn paracetamol je..)

fathiah said...

akuwanny : 2 la pasal. sy pun same cam awk sebenarnye :)

aYaz : tp paracetamol lmbt effect. :) nk yg cepat2. huhu