Wednesday, March 23, 2011

penah naik bus express???

Assalamualaikum :)

Apa kaba anda si sana?
Harap-harap sihat hendakNya... 
Nikmat sihat adalah satu anugerah yang tidak ternilai harganya
Yang tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Tapi untuk menjaga kesihatan itu,
wang ringgit amatlah diperlukan ditambahkan lagi dengan ilmu-ilmu tentang pemakanan
yang begitu sinonim dengan kita. So, jaga kesihatan anda :)
Setakat ini sahajalah tazkirah saya untuk hari ini.

Ok, kembali kepada tajuk kite hari ini, "penah naik bus express?"
Aku rase lah mostly korang dah penah naik kan. Bus la pape kan for example sani express ke, perdana ke, transnational ke or pape je lah. Best x? hahaha.



Dulu-dulu waktu first tyme naik, takut jugak. takut muntah. huhuhu.  tapi x pun.
Yang aku hairan bin ajaib nye, sekarang ni aku macam xselesa plak nak naik bus.
Asyik nak muntah je. padahal bukan sekali dua dah aku naik. dah berpuluh-puluh kowt. yeke? maybe. Heee. Aduh la... 
Malas dah belajar jauh-jauh. abes kan minyak, abes kan duit, abes kan masa, abeskan tenaga. abeskan segalanya..


Berdikari? alah, selain belajar jauh pun boleh berdikari la.
bukannya belajar jauh je boleh berdikari kan kan...

Korang camne?
TQ 4 ur reading :)

8 comments:

solo molo said...

sama mcm mmembe satu sek0lah dulu... kal0 naek bus ekspres je, mesti muntah...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

fat ngandung :P

puteri azny said...

aku prefer beli kari masak kari baru boleh berdikari. anda pandai masak kari? hahaha

fathiah said...

solo molo: hahaha... same2 :)

zama: eh, ak dah kawen ke? heee

puteri: op kos pandai :)

chienta zieya said...

haha . .betul2 . .kt mne2 pon leh b'dikari . .ade j bljar jauh2 tp ta leh b'dkari,kene buli skit tepon ma ayah kt kg . .huhu

♥ solehah ♥ said...

aa..solehah naek bas express tak smpai 5 kali..takut temuntah jugakk.hehe

Nur Fannun said...

maybe ko rase tak selesa naik bus tu..
elakkn membaca sbrg bahan bacaan dlm bus, papan tanda,iklan2 di tepi jln..bila pening, tu yg nak muntah tu..try le nak ketepi pulak..

Raji berkata said...

owh itu petanda nak kena ada kereta sndri owh
hahaha