Sunday, March 6, 2011

saya study sebab saya nak pandai

Assalamualaikum :)

Ke hadapan blogger yang saya kasihi sekalian. Bertemu lagi kite di segmen "Mari Mendengar Tazkirah". Hehehe. OK. Seyes. Tazkirah bukan hanya boleh di sampai kan oleh ustaz2 or ustazah2 di luar sana, bahkan setiap orang. Kerana, ingat mengingati antara satu sama lain adalah mesti :)

So, di kesempatan yang ade, saya dengan ini ingin menghuraikan lagi tazkirah yang bertajuk "saya study sebab saya nak pandai"

Tazkirah ini sebenarnye adalah untuk diri saya sahaja, dan saya coretkan, untuk tayangan umum...

Opsss, kenapa saya bercakap "saya". Hahaha.. Tergedikss suda... Tak pe la. Rase cam baik jep :) Ape salah nye kan..

Nampak nye jauh tersasar pada tujuan yg sebenar, jum lah kite ke pangkal jalan. Huuhuhu..

Ade sesetengah orang yang memang dikurniakan dengan kebijaksaan yang tersendiri tanpa bersusah payah untuk mengulang kaji or study bersusah-susah. 
Tapi bak kata pepatah, bersusah-susah dahulu, bersenang kemudian.

Ade sesetengah orang yg CPU die lambat ckit. Bak kata kawan aku :)
abg google :)

Sebagai contoh:
Pelajar F, ini boleh mengingat dan memahami dengan mudah ape yang lecturer mengajar di dalam kelas. 

Tapi,
Pelajar X ini, sukar memahami ape yg lecturer ajar, and sukar untuk mengingati; problem ini akan solve apabila pelajar ini mengulang kaji AKA study :)
abg google :)

SO, anda dalam kategori mane?
Saya study sebab saya nak pandai :) 


TQ 4 ur reading :)



6 comments:

solo molo said...

selamat menstudikan diri yer...

Arpiiz said...

saya tak tau la golongan mana..
tapi yang pasti saya tengah study ni..huhuhu

✖nedd✖ said...

study yeayy!

puteri azny said...

saya dalam kategori tak pandai tuu.

tapi saya nak pandai.

tapi saya malas.

sebab tu saya jadi begini :[

KAMIHIDUP said...

setiap manusia adalah khalifah, yang baik kita sampaikan dan kongsikan, tqtqtq. :)

NARDtheNERD said...

study jgn tak study...
:))